Pizzatopia czyli pizza w 3 minuty. Projekt sieci pizzerii.

Recommend
Share
Tagged in
Description
BRIEF
Zaczęło się od wizji. Na początku nie było konkretnego miejsca, otoczenia. Był pomysł: pizza podawana w 3 minuty z wybranymi przez klienta składnikami. Bez menu, bez ograniczeń. Miejsce innowacyjne, stworzone z myślą o młodych osobach żyjących w nieustannym pospiechu.
IDEA
Swobodna, jasna przestrzeń z luźną atmosferą gdzie pizza stworzona z najlepszych lokalnych produktów wg indywidualnych upodobań klienta podawana jest ekspresowo.
KONCEPCJA
Stworzenie miejsca na miarę nowej idei było interesującym doświadczeniem. Pracę nad koncepcją rozpoczęliśmy od określenia odbiorcy i funkcji, jaką pełnić ma lokal na gastronomicznej mapie Polski. Szybki posiłek, idealny na lunch ma swoich zwolenników zarówno wśród turystów, studentów jak i wśród zapracowanych ludzi biznesu dla których „czas to pieniądz”. Pozbawione ceremonii oczekiwania na przygotowane przez szefa kuchni danie, niewymuszone serwowanie pizzy potrzebuje też spójnej, lekkiej, minimalistycznej oprawy. W efekcie naszej pracy powstał projekt łączący industrialne elementy (duże, metalowe, rodem z fabrycznych hal, lampy) ze stricte miejskimi akcentami takimi jak wielkoformatowe grafiki nawiązujące do ulicznych murali przedstawiające osoby związane z marką na tle tętniącego życiem miasta. Koncepcja doczekała się realizacji w historycznej części Krakowa.
I JAK TO DZIAŁA?
„Pizza w 3minuty” chyba żart ;-) tak na początku pomyśleliśmy.Kolejne godziny rozmów z inwestorem były czystą przyjemnością poznawania procesu tworzenia pizzy. Autentyzm i szczerość, gramatura mąki, temperatura wody, naturalne składniki, warzywa, sosy to wszytko złożyło się na nam w bardzo dobry produkt. Byliśmy zgodni co do klimatu wnętrza. Postawiliśmy na otwartość względem klienta – pokazujemy każdy krok na drodze do pysznego placka. Patrząc od zewnątrz, poprzez witrynę, możesz obserwować proces powstawania pizzy. Młody, uśmiechnięty człowiek wykłada dojrzewające kulki ciasta i na oczach klientów formuje placek, nakłada składniki. Ten teatr jest możliwy dzięki prostemu ustawieniu lady przy witrynie i zachęceniu przechodnia do zajrzenia do środka. Wszystko dzieje się szybko, byś już po paru minutach mógł z radością zaspokoić swój głód. Warto wejść, warto zobaczyć i koniecznie trzeba spróbować.